Henna hårfarve er bedre nu end i gamle dage

Min mormor og morfar er og var gamle frisører og henna hårfarve var noget andet den gang som det er i dag. Jeg kan huske at min mormor har fortalt en historie om en pige der kom ned i deres salon, der havde prøvet at farve hendes hår med henna hårfarve. Det var bare ikke gået så godt, og hårdet havde ikke fået den ønskede farve. Så prøvede hun igen, og det blev anden gange helt grønt. Så begyndte hun at græde og prøvede igen. Nu begyndte de grønne tørre strå at falde af hovedet, og pigen blev helt fortvivlet. Hendes mor tog hende til frisøren – min mormor, der desværre ikke kunne gøre så meget for hende. Men hun havde en paryk, som hun havde syet på hendes frisørskole, og den fik pigen gratis, fordi min mormor havde så ondt af hende. Det huskede både datteren og hendes mor, og til min mormors fødselsdag året efter sendte moren min mormor en kæmpe buket roser.

Det er en skrækkelig historie, og jeg håber på, at pigen fik sit hår tilbage.

Jeg kom til at på den historie forleden dag, da jeg stod i en grønthandler (ja!) og kiggede på farverne. Jeg smilede lidt, og skønt jeg endte med at købe henna hårfarven på kamilleshop.dk (det var lidt billigere), så er jeg nu ikke så nervøs for at bruge den. Jeg ved hvordan man gør, og ellers har jeg en hel slægt af frisører til hjælp, hvis det – stik mod al forventning – skulle gå galt. Men det gør det ikke, det bliver flot, og håret ser mere naturligt ud og føles ikke som en farvehjelm, når man bruger henna. Og så er der nogen der siger, at det holder længere. Jeg kan godt være tilbøjelig til at tro på dem. Det er let at se hvor hurtigt andre hårfarve-typer går ud efter meget få dage.

Skriv et svar